Γιώργος Μουλκιώτης: “Εμπαιγμός των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση με πιθανό κούρεμα του εφάπαξ”

Σε κατεπείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησε ο Βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση, σχετικά με τον εμπαιγμό των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση με πιθανό κούρεμα του εφάπαξ. 

Στην ερώτησή του, ο Γιώργος Μουλκιώτης επισημαίνει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, με την δικαιολογία ότι «δεν φορολογούνται ούτε οι εισφορές ούτε το ποσό που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία», η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει την εφάπαξ φορολόγηση του εφάπαξ. Και επειδή δεν μπορεί να γίνει αναδρομική φορολόγηση των εισφορών, ούτε μελλοντική κατανομή (σε ετήσια βάση) του εν λόγω ποσού, φημολογείται ότι η Κυβέρνηση θα επιλέξει χαράτσι 20%, ποσοστό που ισχύει και για την αποζημίωση απόλυσης, αλλά για ποσά άνω των 60.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να διευκρινίσει εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει την φορολόγηση του εφάπαξ και, αν ναι, η επικείμενη ρύθμιση πότε θα τεθεί σε ισχύ και ποιους θα αφορά. Τέλος, ερωτά εάν περιλαμβάνεται σχετική αναφορά στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, που να ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την φορολόγηση του εφάπαξ. 

Από το Πολιτικό Γραφείο 

Σχετικά